DEPRESSIE na BEVALLING DOCHTER door TRAUMA | Spot On.


Imane had al een zoontje toen ze beviel van haar dochter en in een depressie belandde. Ze werd geconfronteerd met haar eigen trauma, dat ze is afgestaan door haar moeder, en besloot dit aan te gaan met therapie en antidepressiva. Daarover vertelt ze in deze video.

__________________________________________________

▷ LET’S BECOME FRIENDS!!
DE FACEBOOKGROEP ‣
ABONNEER NU ‣
INSTAGRAM ‣
FACEBOOK ‣
NPO 3 ‣

▷ DE PERSONEN IN DEZE VIDEO:
IMANE:
Imane is mama van twee kinderen en ervaarde een depressie na de bevalling van haar dochter. Deze mooie vrouw vind je hier:

ZAKIA:
Zakia is een girls mom, co-founder van The Social Architects en gaat daarnaast regelmatig live op Instagram, waaronder met ‘Op Kraamvisite Bij’, een wekelijkse live over thema’s rond vruchtbaarheid, zwangerschap, bevallingen en moederschap. Een echte duizendpoot dus! Volg haar hier:

https://www.instagram.com/the.social_architects

SOSHA:
Sosha is programmamaker en presentatrice. Niet alleen voor ons, maar ook voor veel andere KRO-NCRV-titels. Ze heeft naast gorgeous looks, ook een amazing personality dus we kunnen ons voorstellen dat je haar wilt volgen. Dat kan hier:

ROWAN:
Rowan is onze vaste Spot On. Squad Host! Met wat prikkelende stellingen gaat ze het gesprek aan met een paar van jullie. Volg haar hier:

————————————————————————————————–

▷ Andere video’s die je kunt checken:

DE VULVA, SEKS en JE LICHAAM met QUINTY

GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG en HOE het ONTSTAAT

HUISELIJK GEWELD: WAAR trek je de GRENS?

————————————————————————————————–
MEER OVER SPOT ON.:

Spot On. biedt een PLATFORM aan vrouwen die op zoek zijn naar HERKENNING en ERKENNING, die klaar zijn om TABOES TE DOORBREKEN en deel willen uitmaken van onze COMMUNITY.

Spot On. geeft jou munitie tegen het eenzijdige vrouwbeeld, tegen stereotyperingen en voor meer gelijkheid, diversiteit en respect. Dit doen we door middel van diepgaande interviews, experimenten op straat en discussies in de studio met de Spot On. Squad, bestaande uit jullie, onze welsprekende kijkers!

Onze hosts Zakia Picolina, Sosha Duysker en Rowan Blijd zorgen ervoor dat geen onderwerp onbesproken blijft. En ook jouw input is welkom. Kijk, volg en join ons. Let’s empower women!!
Facebook Group Machine

30 thoughts on “DEPRESSIE na BEVALLING DOCHTER door TRAUMA | Spot On.”

 1. Subhan Allah lieve zuster moge Allah je bijstaan heel herkenbaar mbt de zwangerschap en bevalling plus corona in mn laatste dagen vd bevalling uiteindelijk keizersnede erna ook heel slechte tijd gehad maar elhamdulilah ♥️ moge Allah ta3alaa ons allemaal vergeven en beschermen 🤍 je komt mij echt bekend voor subhan Allah.. ik weet niet of ik je eerder heb gezien maar mn gevoel zegt van wel…

 2. Wat een prachtig en open gesprek, tabboo-doorbrekend! Therapie gaat je enorm helpen om nog een beter mens en moeder te zijn. Prachtige sterke vrouw!

 3. Wat een fijne host!!! Echt wauw gewoon. Ik voelde haar medeleven, ze laat haar uitpraten en ze voelt gewoon met deze dame mee. Super sterk interview, echt waar🙌🏾🙌🏾🙌🏾

 4. Wat een geweldig openhartige intelligente vrouw ! Heel herkenbaar mijn tante heeft dit meegemaakt. Door dit bespreekbaar te maken kunnen we helen . God bless you

 5. Echt ma sha Allah hoe sterk je er over praat. Ik ben trots op jou hoe je er sterk open en eerlijk erover praat❤️ je mag trots op jezelf zijn.❤️❤️❤️❤️

 6. SubhanAllaah zo veel dingen zijn zooo herkenbaar voor mij!!! 😞 ik voel je zuster en echt waar je bent sterk en een goede vrouw en mama!!! Alleen door de dingen die je vroeger hebt meegemaakt, heb je bepaalde dingen niet kunnen verwerken. Maar Allah swt zal jou bijstaan alhamdullilah dat je je emoties uit hebt gesproken, want daarna kan je t verwerken en loslaten ❤️

 7. Zuster, 1 van de meest pijnlijkste dingen die je de rest van je leven blijft geesten. Geen hechting of afgestoten zijn door je moeder. Daar zal je altijd last van hebben, maar het is nu eenmaal zo. Je kan het helaas niet veranderen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik als zuster heel veel liefde voor jou heb, hou je vast aan je gebeden, praat met God, maak je eigen leven leuk en mooi en dwing positieve gedachten af. Heel dapper dat je het stigma hierover doorbreekt, want heeeeel veel moeders maken dit mee.

 8. Ik heb net hetzelfde meegemaakr😪
  Ik heb alleen geen dochtertje maar 2 zonen hamdoulilah.
  Ben ook erg depressief geweest.
  Hou je sterk meid, Allah is met jou❤ je bent een geweldige moeder🌹

 9. Wauw ben echt sprakeloos, wat een sterke vrouw, ze verwoord haar situatie zo goed. Heb niet meegemaakt wat zij heeft meegemaakt, maar wel even gevoeld na mijn bevalling en maanden licht depressief geweest.. niemand die je begrijpt. En een super fijne host was dit, mijn complimenten.

  Is de dame met hoofddoek een onbekende? Of heeft ze ook iets waar we haar op kunnen volgen?

 10. Als je pijn in je hart hebt ga je naar een cardioloog als je pijn hebt in hoofd ga je naar de neuroloog en als je pijn hebt door gedachten ga je naar een psycholoog daar is niets ergs aan.

 11. Complimenten voor de presentatrice! Genot om naar te kijken. Wat een verschil met Zakia. Super mooie onderwerpen. Ga vooral zo door!

 12. Aaaaaltijd gaat het om “de Marokkaanse gemeenschap” is dit en dat taboe bij jullie en hoe en dan. Praat gewoon over haar situatie, waarom moeten jullie bij elke filmpje de Marokkaanse gemeenschap erbij nemen. Het lijkt precies alsof dat als jullie dit niet bespreken, dat jullie filmpjes niet meer interessant zijn.

 13. Vanaf 15:00 ik had dat ook meegemaakt. vaak weggelopen, in het donker erg veel huilen op een bankje in het park.😰😭😭😭😭Het was erg koud buiten en iedereen zat gezellig binnen tv te kijken, lampjes aan. Alles was negatief fout en zwart in mijn gedachten…mijn instinct, mijn nachtmerries klopten gewoon.
  Ik had veel eerder mijn 14 jarig huwelijk moeten beëindigen.
  Lhamdulah ben ik niet gek geworden, het heeft me erg beschadigd en ik ben er lhamdulah sterk uitgekomen.
  2000-2014.

 14. Allereerst mijn waardering voor deze vrouw en haar openheid. Geen verbloemde neppe verhalen. Gewoon de rauwe realiteit die ze heeft doormaakt.
  En een ongelooflijke verbijstering voor mensen die vanuit het "geloof" geestelijke zorg afkeuren. Ons geloof leert ons vele verhalen van sahaba en zelfs van profeten (vrede zij met hen) die door een verschrikkelijke vorm van verdriet gingen en nergens is hen dat kwalijk genomen. Niet door Allah of door Zijn Profeet Alaihi salat wa salaam.

  Verdriet is een emotie die bij het leven hoort, uit de Koran en overleveringen van de profeet (vrede zij met hem) leren wij hoe ermee om te gaan. Wanneer iemand een professional benadert om de negatieve sleur te doorbreken, dan is dit vanuit islamitisch perspectief alleen maar aan te moedigen. Het is een vorm van zelf- zorg en ontwikkeling. Iets wat ons geloof alleen maar motiveert. Met uiteraard het volste vertrouwen in Allah, dat al de stappen slechts een reden zijn (waar je als dienaar verantwoordelijk voor bent om deze redenen uit te voeren), maar dat de genezing slechts van Allah komt.

  Met dezelfde beredenering zou je dan kunnen zeggen, je hoeft niet te eten en te drinken, want jij vertrouwt toch op Allah? Ons geloof is een way of life. Het is praktisch, logisch en het vertrouwen op Allah neemt niet weg dat we van Allah ook stappen moeten nemen en ons best moeten doen.

  De bekende hadith: "Tie your camel and trust Allah."

 15. Subhanallah ik ben ook afgestaan als baby door me moeder. En ben daarna door mijn oma en opa opgevoed. Pas op mijn 13 e kwam ik achter dat ik een biologische moeder had. Rond mijn 20 ste jaar heb ik mijn moeder op gezocht. Voel echt met haar mee

 16. Ontzettend sterke dame! Herkenbaar ook, ik ben zelf geadopteerd dat ik 6 maanden was en bij mijn zoon dat hij 6 maanden was heb ik het ontzettend zwaar gehad, ik kon het mij niet voorstellen en had zoveel vragen. Ook dat mijn dochter geboren werd en ze 6 maanden oud was ervaarde ik het weer, de moeilijke tijd. Het zijn idd trauma's en ook in heb heb goed met iemand kunnen praten en ben daar zeker voor, want je helpt niet alleen jezelf maar je hele gezin weer op de rit. Verdere kinderwens heb ik niet, ik ben zeer gelukkig zo en blij dat we dit hebben kunnen doorstaan. Respect voor deze dame en wat ze voelt voor haar oma, zo voel ik dat voor mijn adoptieouders, hun zijn er altijd geweest in voor en tegenspoed en altijd aan m'n zijde en me zo een fijne jeug gegeven. Zelfs ij de moeilijk periodes ontzettend veel steun gehad weer van hun. Erg dankbaar dus

 17. “Dat duiveltje” waarover jullie spreken zegmaar is wanneer je, je emoties grote ruimte geeft en voedt

  Je emoties ben je niet
  Je bent je kracht
  Je hoop
  Je wil

  Een emotie is niet iets wat je wil althans dat kan je in alle tijden onderscheiden

  En niet van je emotie je wil maken.

  dat dus is dan de duivel

  en zodra je niet die dingen kan onderscheiden wordt men extra gevoelig en laat dan zich leiden door angst daar speel de duivel op in

  Op jou emoties.

  Het is iets islamitisch (in de zin van Allah S.W.T. Is de enige die ons inzicht rijker kan maken) geloof ook in de inzicht die je heb gekregen veel Dua en luisteren naar je lichaam.. ga niet over je grens)

  Als de kan overvol is dan gaat het overlopen dat is een feit.

  Ik raad mensen ook aan mochten ze een psycholoog nemen.

  Neem een geleerde die echt uit een islamitische hoek ook kan adviseren op een psychologisch niveau.

  Blijf a.u.b. Van medicatie hierover af.

  Ik hoop Insha Allah dat iedereen die dit leest het kan herkennen en zo inzicht rijker is.

  Ameen🤍💎

  En zet je tussen positiviteit

  Alles wat bij elkaar hoort komt bij elkaar.

  Hoe moeilijk het ook is.

  Voedt geen negativiteit

Comments are closed.