Hoe geld verdienen met opties deel 4 aandelen kopen met korting


http://beleggen.com/ja

Wanneer u een aandeel wilt kopen, maar u vindt dat de prijs te ver is opgelopen, wat doet u dan? De meeste beleggers wachten dan tot de koers corrigeert om vervolgens in te stappen. Er is echter ook een andere manier. Een slimmere manier.

Iemand betaalt u om te wachten
Ook dit is weer een mooie strategie op basis van het schrijven van opties. Zoals we in de eerdere delen hebben gezien, is het schrijven van opties een interessante manier om een inkomen te genereren. Iemand anders geeft u geld in ruil voor de kans om het aandeel voor een lagere prijs dan de marktprijs te kopen. Hoe klinkt dat?

Ongedekt schrijven van put opties
Betaald krijgen om te wachten totdat de koers daalt tot het niveau waarop u wilt instappen? Met deze strategie kunt u niet alleen op een lager niveau instappen, maar ook een inkomen genereren met beleggen. Deze strategie is het ongedekt schrijven van putopties. Slechts weinig beleggers gebruiken deze strategie en vaak wordt ook gezegd dat het ongedekt schrijven van put opties risicovol is.

Gebruik dit alleen voor aandelen die u in bezit wilt krijgen
Deze strategie wordt succesvol gebruikt door beleggers, naast de bekende strategieën zoals de long call, de short strangle en de iron condorstrategie. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat u alleen putopties schrijft voor aandelen, die u in bezit zou willen krijgen. Gebruik dit dus alleen voor aandelen waarbij u met behulp van een bewezen strategie, bijvoorbeeld de Trading Navigator methode, een koopsignaal hebt gekregen.

Vermijd aandelen die in een dalende trend zitten
Start dus altijd met een analyse van de onderliggende waarde. Kom niet in de verleiding om opties te schrijven op aandelen die in een dalende trend zitten. Iets dat daalt, kan immers steeds verder dalen, zoals we gezien hebben wij bijvoorbeeld DAF, Fokker, Imtech, SNS en Fortis. Ik maak daarom dan ook altijd gebruik van een objectief systeem zodat mijn emoties geen rol spelen.

Doe uw huiswerk en stel een verlanglijstje samen
Natuurlijk zijn er ook andere strategieën om aandelen te selecteren, zoals fundamentele analyse. Na een zorgvuldige screening, bijvoorbeeld op basis van het dividendrendement, stelt u dan uw verlanglijstje samen. U bent echter van mening dat de koers van het aandeel op dit moment net iets te hoog is. U zou bijvoorbeeld het liefst willen instappen wanneer de koers een dip maakt naar bijvoorbeeld het 200-daags gemiddelde.

Geduldig wachten of slim zijn?
U selecteert dus aandelen die u voor de lange termijn in uw portefeuille zou willen hebben, en u bent bereid te wachten op een geschikt instapmoment. De meeste beleggers wachten dan geduldig tot de koers van het aandeel, dat zij in portefeuille zouden willen hebben, een tijdelijke dip maakt zodat zij hun slag kunnen slaan. U bent echter slimmer, en gebruikt de strategie van het ongedekt schrijven van put opties.

Kies opties met een uitoefenprijs waarop u het aandeel wilt kopen
Stap 2 is het bekijken van de verschillende optieseries, die beschikbaar zijn. U zoekt naar opties met een uitoefenprijs die overeenkomt met het niveau waarop u het aandeel zou willen kopen. U houdt daarbij rekening met de looptijd van de optie, waarbij u een inschatting maakt in hoeverre het redelijk is om te verwachten dat de koers binnen deze looptijd richting uw gewenst aankoopniveau daalt.

Kies bekende en betrouwbare bedrijven
Laten we weer eens kijken naar een voorbeeld met Royal Dutch Shell. We kennen het bedrijf, we weten dat het een van de grootste bedrijven ter wereld is, dat het een betrouwbare uitkeerder is van dividend, een dividendaristocraat, u wilt het aandeel hebben, en ziet het, net als veel andere beleggers, als een vaste basis binnen uw portefeuille. Never sell Shell.

Royal Dutch Shell zit in een stijgende trend
Wanneer we kijken in de maandgrafiek van Royal Dutch Shell, dan zien we dat de koers van Royal Dutch Shell sinds januari 2016 is opgeveerd vanaf € 16,52. De afgelopen jaren bevindt de koers van Royal Dutch Shell zich in een stijgende trend en noteert op dit moment € 28,48. De koers heeft een hogere bodem gevormd eind 2018 rond € 24,50.

U zou niet gek staan te kijken van een correctie
Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat iemand u gaat betalen voor het wachten totdat de koers van Royal Dutch Shell terugvalt tot zeg € 25. U hebt het aandeel geanalyseerd en bent van mening dat u bereid bent om het aandeel te kopen voor € 25. U vindt de stijging sinds eind vorig jaar van € 24,50 naar € 28,50, circa 16% in enkele maanden wat stevig, en zou niet gek staan te kijken van een test van de vorige bodem rond € 25.
Facebook Group Machine