Macro-econoom Kees de Kort over de moral hazard economie waar niemand leert van zijn fouten.


De hevigste inflatie sinds 1975! Dat schreeuwt om een analyse van Kees de Kort.
‘We kunnen niet meer met tegenslagen omgaan,’ zeg hij. ‘Nederlanders willen altijd door de overheid gecompenseerd worden voor hun eigen stommiteiten in plaats van te leren van hun fouten.’

Wat hij vindt van de analyse van de hoofdeconoom van de ABN AMRO, Sandra Phlippen in Zomergasten dat de economie verdwijnt als de aarde verder opwarmt? ‘Ik heb geen idee waar deze vrouw het over heeft.’

Kijk op www.mariannezwagerman.nl voor een podcast van dit gesprek en hoe je ons werk kunt steunen.
Facebook Group Machine

26 thoughts on “Macro-econoom Kees de Kort over de moral hazard economie waar niemand leert van zijn fouten.”

 1. In belang van onafhankelijk openbaar vrij toegankelijke media zeg ik amen dat er weer een openbare nieuwsfeed is die niet achter een betaalscherm zit….

  #watjeaangafinhetbegin (49 sec als jij het zegt!!) f$%k gemist zal wel iets met geld te maken hebben ofzo!!!!

  Wel eens 500-, Euro… Ok je hebt je strepen verdiend!! Maar wel eens 500-, Euro… Ik heb 6 maanden op AH kip nuggets en een pot appelmoes geleefd.. (1 doos 2,- Euro +-22stuks — 1 pot appelmoes 1,- euro = 2 dagen eten met wat hier en daar scoren als nee alles goed hoor!!!) Je weet wel met vrienden mee op stap of die benodigde onkosten aanschaffen?? Die broek of jas, schoen, bed, tandarts and so on… Waar was je 10/15 jaar geleden? Toen jijzelf niet benadeeld werd door NL/WEF politiek ow ja toen waren wij complotdenkers en wappies!!! Maar nu… nu je het zelf voelt……… ja nu…nu ja… ineens het slachtoffer zijn !!

  Wel eens 500-, euro aan boodschappen… WTF hoever sta jij van de realiteit af!! ..normaal 700,-per maand en wel eens 1000,- Euro per maand!!! Ik heb 6 maanden moeten sparen om eens in 10 jaar tijd mijn nichtje en neefje een goede kerst te geven..

  Je staat net zo ver van de maatschappij af als Mark Rutte en Sigrid Kaag…

 2. Marianne is pro BBB en ze kon (als dank aan haar steun en hulp aan van der Plas als partijleider) Kamerlid worden met een dik salaris (betaald door de belastingbetaler) in Den Haag… (Diverse OpZijnKop afleveringen waar ze dit aangeeft)

  En vergeet niet BBB is opgezet door Monsanto (Chemiebedrijf en patent eigenaar van Roundupp en GEN TECH zaden) en Bayer (maker van het medicijnen en anitibiotica tegen GEN TECH bijwerkingen), Je weet wel het kartel wat er voor zorgt dat boeren wereldwijd zelfmoord plegen omdat Monsanto en Bayer hun dwingen (door middel van contracten) zaden en pesticide af te nemen waardoor ze failliet gaan en als laatste wanhoop zelfmoord plegen omdat ze hun schulden aan (financierder van BBB) Monsanto en Bayer niet kunnen betalen.

  Het bestuur van BBB zijn oude Bayer en Monsanto directie leden!!!

  Is Zwagerman echt onafhankelijk, of gecontroleerde oppositie betaald door het multinational elite Monsanto/Bayer kartel in belang van het (gewenste) narratief. ( zonder dat ze het door heeft?)?

 3. Nou!…Jullie hebben duidelijk niets gemerkt van de invoering van de Euro! Salatis door 2, prijzen x2… Ja…op jullie niveau, paste je je salaris zélf wel aan natuurlijk. Écht GÉÉN idee wat zéker 30% van de bevolking mee maakt. Dat is destijds meer dan 3 miljoen werkende bevolking.

 4. Inflatie moet je nooit nemen over 1 jaar.

  Loonstijgingen zorgen er al voor dat inflatie lager is, het is geen 10%, maar 10% – 3,5% loonsverhoging maakt 6,5% voor dit jaar, als voor volgend jaar de inflatie 4,5% gaat worden in combinatie met wederom 3,5% loonsverhoging, is dat een koopkrachtverlies van 1%, maar over twee jaar gezien gaat het dus nog maar over 3,75% per jaar en dat klinkt al heel anders.

  Daarbij komt ook nog eens, dat sommige prijzen weer zullen dalen, het alleen maar even een piek is geweest, kijk maar naar bijvoorbeeld de benzine, die al weer nagenoeg weer hetzelfde zijn als voorheen, dus het is ook nog maar eens vanaf welke periode je een grafiek gaat bekijken… hoogste punt van de benzine prijs of nadat het weer genormaliseerd is.

  Zo zie je maar weer eens, dat Marianne en Kees in perceptie leven.

 5. €1000,- per maand aan eten en drinken Marianne 😱 ik heb maar €150,- per maand daarvoor te besteden, ook als de prijzen stijgen.. ik wil mijn banknummer wel aan je geven hoor..!

 6. Kees, wat als je al naar de Aldi gaat? Heb je wel eens het budgetoverzicht van iemand met een uitkering gezien? Je doet alsof iedereen nog een keus kan maken en dat die keus mogelijk niet leuk is, maar dan weet je echt niet waar je het over hebt hoor! 🙄

 7. Er wordt veel door elkaar gepraat en steeds nieuwe zaken aangestipt waardoor de analyse deels wordt afgetopt. Moeilijk om de aandacht erbij te blijven houden. Het is van alle tijden dat er bij inflatie mensen zijn die er minder last van hebben dan andere. Een belangrijk leermoment is dat er in "goede" tijden buffers opgebouwd moeten worden om de "slechte" tijden te overbruggen. Dit gebeurt veel te weinig waardoor ze in de problemen komen, de bomen groeien immers niet tot in de hemel.

 8. Als Ahold meer winst maakt en minder heeft verkocht. Dan betekend dat, dat de inkoopprijs heel weinig is gestegen. Dus net als bij corona worden we hier ook weer gemaaid. Maar goed de tijd zal het leren, als je niets doet als collectief, kan je alleen maar toekijken.

 9. Ik kijk en luister met erg veel plezier naar Marianne. Maar schrik de laatste tijd toch wel vaak van haar naïviteit. Ze ziet het grote plaatje niet en hanteert nog te vaak een redelijkheidsbeginsel. Vooral naar de politiek. Het systeem is echt, helemaal stuk en onze politici hebben NL overgedragen aan een vreemde mogendheid (EU, WEF, VN kongsi). Plus, Marianne realiseert zich niet hoe krankzinnig veel geld er uit het niets is bijgeprint. Dat geeft inflatie, en dit wordt nog veel erger.

 10. Sorry maar……ik vind dit behoorlijk laconiek geleuter van ach dan ga je toch naar de Aldi,en als je dat al jaren verplicht was …..wat dan nu met deze inflatie?Jij hebt blijkbaar geen centje pijn in je portemonee?Verplaats je in de mensen die leven van 40 euro per week al voor deze hele shit.J eweet echt niet wat er al jaren speeld!Leef maar eens een tijdje in de bijstand in deze tijd,dan spreken we elkaar nog eens weer.

 11. Er is geen enkel bewijs dat de mens schuldig is aan klimaat verandering.
  Zelfs een ex topman van Green Peace (Patrick Moore) noemt het klimaat zwendel.
  Ook ingenieur Guus Berkhoud ondersteunt die bewering.
  Nog een wetenschapper, Prof Dohler: 500 miljoen jaar geleden waren de CO2 waarden 7000 ppm,nu 400, nog gevaarlijk dicht bij de ondergrens 150 tot 400 ppm, wat dodelijk is voor alle planten!
  Deze klimaat critici zie je in geen enkel praatprogramma op TV.
  Deze angst verspreiding heeft hoogst waarschijnlijk als hoofdoel het redden van het monetaire systeem, want veel banken staan op omvallen.
  En de staats schulden zijn buitengewoon groot bij de EU landen.

 12. die rabo econoom gaat op de stoel van de politicus zitten. ook religie: er regelmatig werden doemscenario's voor koraal voorspeld (in de jaren 90 al), maar nu lijkt het zelfs beter te gaan.

 13. de uitvoering van de WEF-plannen door de Schwab-geïnfiltreerde regeringen en parlementen is niets minder dan verraad, Leendert Herman Wassenaar 78 holland we zijn al een ernstig slachtoffer van pharmaffia medicatie (maagbeschermers) en dus niet ingeënt en nooit meer vaccinaties!

 14. 100% achter de boeren, vissers truckers middenstanders en protesten
  Leendert Herman Wassenaar78 Holland
  de uitvoering van de WEF-plannen door de Schwab-geïnfiltreerde regeringen en parlementen is niets minder dan verraad, Leendert Herman Wassenaar 78 holland we zijn al een ernstig slachtoffer van pharmaffia medicatie (maagbeschermers) en dus niet ingeënt en nooit meer vaccinaties!

 15. "Je kan naar de Aldi/Lidl toe". En wat als je daar al heen ging? Als je nu al om rond te komen naar de goedkoopste winkel moet?

  Het klimaat veranderd al 4,5 miljard jaar. Daar kunnen wij niets aan doen al zouden we het willen.

  Volgens de voorspellingen zou de Noordpool nu al gesmolten zijn en Nederland al lang onder water staan. Allemaal leugens en bangmakerij.

 16. De grootste onzin is wel dat klimaatvluchtelingen hierheen zouden komen. Naar een land onder de zeespiegel dat straks onder water komt te staan. Als die radicaal linkse klimaatreligieuzen gelijk zouden hebben zou er geen klimaatvluchteling hierheen komen maar zouden wij als klimaatvluchtelingen juist het land verlaten. 🙂

 17. moraal van dit verhaal is, wat mij het meest beangstigend is dat de meeste mensen alles voor zoete koek aan nemen en alles geloven waar de media mee komt en zelf niet meer nadenken en zeggen klopt dit allemaal wel.

 18. Dat klimaat-alarmisme bij de NOS, nu is er weer een verdwaalde dolfijn en dan wordt gelijk de klimaatverandering erbij gehaald 😂

Comments are closed.