Professioneel gamer Jord verdient dik bij Team Liquid | Nieuw Geld


In deze aflevering van onze serie Nieuw Geld zien we hoe Jord van Geldere a.k.a. Ibiza zijn geld verdient als pro-gamer bij Team Liquid.

Dat professioneel gamen lucratief kan zijn, is al langer bekend. Met het kanaal waarop hij zijn trainingen van het oorlogsspel PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) streamt, verdient Jord aan donaties en abonnementen van fans al meer dan het salaris van een HBO-afgestudeerde. Daarnaast krijgt hij ook nog salaris van Team Liquid. We volgden hem in 2018 toen hij met Team Liquid meedeed aan een toernooi in Kiev. Prijzengeld: €100.000 voor de winnaar.

In de videoserie van Nieuw Geld laat VICE verhalen zien over jongeren die op nieuwe, innovatieve manieren hun boterham weten te verdienen.

Abonneer je op VICE Nederland:
En abonneer je ook op het internationale kanaal van VICE:

Over VICE:
Met onze impactvolle, maar ook luchtige verhalen geven we wereldwijd een originele kijk op de actualiteit, cultuur, feesten, identiteit, het internet en allemaal dingen waar überhaupt nog niet eens een naam voor bestaan. Scroll door onze bibliotheek en ontdek onze wereld. Welkom bij VICE.

Connect met VICE:
Bekijk onze video’s in het Nederlands:
Bekijk onze wereldwijde video bibliotheek:
Videos, dagelijkse artikelen en meer:
Meer video’s van het VICE-netwerk:

Volg VICE Nederland op Instagram:
Like VICE Nederland op Facebook:
Volg VICE Nederland op Twitter:
Klik hier om wekelijks het beste van VICE te ontvangen:

Het VICE YouTube Netwerk:
VICE:
MUNCHIES:
VICE News:
VICELAND:
Broadly:
Noisey:
Motherboard:
VICE Sports:
i-D:
Waypoint:

#NieuwGeld #ProGamer #VICE
Facebook Group Machine

30 thoughts on “Professioneel gamer Jord verdient dik bij Team Liquid | Nieuw Geld”

  1. Jord held, ik volg je al sinds de alpha/beta periode van PUBG en dit is je zo gegund gabber.. eerlijke gozer voor zover ik hem ken en is altijd aan het grinden, wil beter worden en heeft er alles voor over. Top en dat onder de vlag van Team Liquid!

  2. Gaming verliest plezier als het een baan voor jou is, kijk naar zijn gezicht, hoewel hij een dikke salaris heeft maar hij krijgt sowieso de wijsheid van een universiteit student niet, en ook hij heeft kleine mogelijkheid om een geïntegreerde en effectief gezin te creëren, daarom ik denk dat deze baan gaat niet lang blijven, en voor zo’n hoge salaris offert hij veel belangrijke dingen aan bijv zijn gezondheid

  3. Heb best wel respect voor E-sporters, het is maximale toewijding voor een game. Door het vele trainen zullen zij veel dingen moeten laten om hun doelen te bereiken.

Comments are closed.