SeARCH, Bjarne Mastenbroek: Ik doe iets dat goed en zinvol is voor een gehele stad – Omdenkers


Hoeveel impact kun je hebben op een stad en hoe kun je de negatieve effecten van bouw op de natuur verminderen? Wat als steden alleen maar beton dreigen te worden? Ondernemer Bjarne Mastenbroek verandert de bouw met zijn keuze voor duurzame materialen. Hij neemt vooral hout als basis. Prestigieuze gebouwen in de gehele wereld komen uit de koker van zijn architectenbureau SeARCH. Van bibliotheken in Bahrein en de ambassade in Ethiopië tot IJdok en hotel Jakarta op Java-eiland in Amsterdam, ondernemer Bjarne Mastenbroek is een internationaal bekend architect. Hij heeft als missie de bouwsector ervan te overtuigen duurzaam en met hout te bouwen en maakt energie neutrale gebouwen. Er komt meer besef dat het gebruik van hout veel voordelen heeft, maar de wereld verandert langzaam en hij moet vechten voor verandering. Hij neemt ons mee in zijn missie.

Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken. KVK helpt je direct om door te gaan als het lastig wordt. Bel gratis 0800 2117 of kijk op

Nooit meer ondernemersnieuws missen? Ontvang praktische tips en inspiratie voor je bedrijf.

Ook ondernemer worden? Zie hier hoe je van start gaat met je eigen bedrijf:

In de serie ‘Omdenkers’ zien we ondernemers die in tijden van crisis door hebben gezet. Zij gingen slim én op een andere manier door met ondernemen toen zij in een lastige situatie kwamen. Nieuwe regelgeving, klanten die wegbleven en crisissituaties maakten het lastig. Maar toch gingen zij door. Anders dan verwacht maar wel succesvol. Hoe deden zij dit? Samen met de BucketBoys kijken we hoe ondernemers slim omgingen met lastige situaties en steeds enthousiast bleven doorzetten. Met handige tips én verrassende oplossingen.

KVK Beyond Business is hét kanaal van KVK waar je terecht kunt voor video’s over ondernemen die net iets verder gaan. Waar we dieper in de wereld van het ondernemen duiken om jou te inspireren en te helpen. Ondernemers gaan uitdagingen aan, geven waardevolle tips en geven een kijkje in hun leven. Elke woensdag om 15:00 uur staat er een nieuwe video online.

KVK biedt informatie, voorlichting en helpt ondernemers bij de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied. Kijk voor meer informatie op

Abonneer nu ook op de andere KVK kanalen:
• KVK Beyond Business:
• KVK YouTube:
• Facebook:
• Instagram:
• LinkedIn: /
Facebook Group Machine