(Tech)aandelen en Crypto in het ROOD! Hoe ga ik hier mee om?


💰 DEGIRO (tip): 💰
🔷 Crypto kopen bij Bitvavo: 🔷
👨‍🎓 GRATIS Minicursus beleggen: 👨‍🎓

De koersen laten dag op dag rode cijfers zien! Wat is er aan de hand, en hoe ga ik daar mee om? In deze video kijken we naar de koersen van Bitcoin en S&P500. Daarnaast probeer ik in Jip en Janneke taal te verklaren wat er nu eigenlijk aan de hand is.

💬 Onze Discord Chat: 💬
💰 Aandelen kopen bij DEGIRO (tip): 💰
🥇 Fysiek goud kopen bij GoldRepublic: 🥇

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
De inhoud van mijn media is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Niets dat ik schrijf of bespreek mag worden opgevat als investerings, juridisch, regelgevend, boekhoudkundig, fiscaal of ander soort advies.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen ben ik graag open over de posities die ik zelf bezit. Besproken posities in deze video die ik zelf bezit zijn:
– VWRL
– Bitcoin

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie over mijn samenwerkingen en vergoedingen vind je op mijn website onder /
Facebook Group Machine

30 thoughts on “(Tech)aandelen en Crypto in het ROOD! Hoe ga ik hier mee om?”

 1. dat is niet waar inflatie komt door al die jaren vanaf het jaar 2002 tot nu door geld in de economie pompen met miljarden en nog eens miljarden heben we het er niet eens over wat ze met de corona crisis heben ziten pompen en trouwens inflatie gaat niet stopen van wat ik heb gehoord en dat gaat ook niet gebeuren want dan moet de rente boven die inflatie komen als ze dat doen dan klapt de boel wat er nu gaande is is dat het langzaam naar de kelder gaat deze bubel economie meer is het niet en die alles bubbel gaat ook keer klapen je kan niet blijven geld printen en pompen dit is niet houdbaar

 2. Ik zet altijd stukjes winst in stablecoins, in mindere periodes zoals nu koop ik weer gespreid in, en hoop ik dat we tzt weer leuke winsten kunnen nemen. 🤞

 3. De koers is vrij negatief maar ik verkoop niks .
  Ik heb gisteren Unilever bij gekocht was een van de aandelen die vandaag niet in de put ging, maar gestegen is.😊
  En ja Bitcoin flink gezakt …. goed om bij te kopen als je het voor lange tijd wilt vast houden.
  Maar het ergste was vandaag het feit dat er geen gebak op mijn werk was 😄
  Tip: blijf beleggen en investeren ook in wat minderen tijden.😉

 4. Ik ben een maand of drie geleden pas begonnen met aandelen en crypto. Ik sta dan ook flink in het rood. Is natuurlijk niet leuk maar ik maak mij ook geen zorgen. Het is ook best interessant om eens te zien of je er zelf op reageert. Je moet het toch een keertje meemaken. Mensen bij wie het echt pijn doet hebben waarschijnlijk meer geïnvesteerd dan ze kunnen missen en gingen voor de korte termijn.

 5. Alweer een top video die inderdaad rust brengt. Ik verwacht dat de beurs nog een tijdje zal dalen met alle negatieve effecten op dit moment (inflatie die verwacht pas in 2e helft 2022 zal dalen, supply issues zeker tot 2023, rentestijging USA, opkomende cryptoregulering, Oekraïne onrust in komende maanden…). Mijn insteek is mijn spreidingsplan (DCA en gespreid beleggen) blijven volgen, maar toch ook beetje bijsturen: een klein deel verschuiven naar de Europese STOXX 600 omwille van de extra sterke inflatie in US vs Europa.

 6. Wat een video… 16 minuten en zo’n mooie uitleg, zonder montage of opmaak! Klasse… Daar was ik echt opzoek. Inderdaad beide scenario zijn mogelijk, of gaat ie terug naar zijn weg, of juist gaat het verder zaken. Maar verkopen is nu even geen juiste optie, denk ik. Thanks kerel 👍🏽

 7. Waardevolle video, thanks. Persoonlijk kijk ik heel erg naar de S&P500, en met name of we daar op de higher time frame de higher low gaan verliezen (ca. 4300 USD). Candle open en close onder dit level zal volgens mij ook het moment zijn dat de shorters actief worden, wat een herstel van uptrend ook veel moeilijker zal maken. Wat BTC betreft volg ik je analyse: we verloren al teken van sterkte (41K), de last line of defence ligt nu rond de 30K. Verliezen we die, dan ziet het er inderdaad niet goed uit en staan we makkelijk plots opnieuw onder de 20K.

  Mijn allworld ETF startte ik pas 10 maanden geleden op. Het plan was om te DCA'en over twaalf maanden tijd. Komen we op een punt waarbij de koers meer dan -10% onder m'n GAK komt, dan begin ik extra schijven bij te kopen per 5% daling tot we uitgebodemd zijn. Zal er dus op neerkomen om hard te ondernemen en de sidehustles op volle toeren te laten draaien om de cashpositie zo optimaal mogelijk te houden.

 8. Hee Tim! Thanks voor de video!

  Ik ben sinds een half jaar begonnen met beleggen. Ik heb hier regelmatig gesprekken over met anderen.

  Vraagje: Heeft beleggen een samenhang met de tulpenmanie?

  Beleggen is namelijk een sociaal construct. Voorbeeld: de nominale waarde van een aandeel is 10,-. Doordat de prijs opgedreven wordt door vraag en aanbod wordt het 20,- waard. Maar de nominale waarde is nog steeds 10,-.

  Stort het beleggen dan niet een keer in??

  Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

 9. Hallo Tim. Ik heb een vraag over beleggen. Ik ben sinds mijn 17e mijn investeringsportfolio aan het opbouwen en dat gaat prima. Nu vraag ik mij de laatste tijd af of ik een "eigen bedrijf" of persoonlijke BV moet gaan openen en mijn portfolio allemaal daarin zetten. Ik ben nog jong en ik wil graag meer leren over wat ik nu kan doen voor lange termijn om mijn kapitaal in te laten binnen komen. Zou je hier een video over kunnen maken, verschil tussen prive en (prive)zakelijk investeren?

 10. Naar de futures en prijzen kijken dagelijks kan prima. Als je ook tegelijkertijd die long term goals in de gaten kan houden. Ik kijk er ook dagelijks naar, niet om te zien hoeveel winst of verlies ik heb, maar im te leren hoe de markt reageert op dingen

 11. Hi, ten eerste bedankt voor de content. Ik heb een tijdje geleden je cursus gevolgd! Ik wil beginnen met beleggen, volgensmij is dit een mooie kans om te beginnen nu de markt zakt he?😁

 12. Ik realiseer me dat we in een bearmarket kunnen zitten. Toch ben ik zeker niet in paniek, dit is omdat ik verwacht dat er met de jaren ooit de waarde weer hoger worden (hierbij heb ik het over de crypto).

 13. Hé Tim. Ik ben het helemaal eens met jouw lange termijnvisie. Zo probeer ik zelf ook altijd te kijken. Wat is jouw visie op de renteverhogingen en afbouw steunpakketten? Kan dit niet voor een heel ander plaatje gaan zorgen als de afgelopen 10 jaar (het grotere plaatje waar jij steeds naar verwijst).

 14. En wat is jouw visie precies op het feit dat Bitcoin veel correlatie blijkt te hebben met aandelenmarkten. Het beweegt laatst tijd meer als een aandeel met een stevige hefboom. Dan vindt ik de risk return van bewezen techaandelen aantrekkelijker. Heb 3 maanden geleden een beetje Bitcoin gekocht voor de fun, maar geloof niet echt in de gebruikerswaarde. Maar zolang veel mensen dat wel doen maakt dat voor de koers niet uit.

 15. Iedereen roept altijd te beleggen voor de lange termijn en bij te kopen op een dip. Totdat er een echte crash komt. Deze kleine correctie is nog niets. Alle waardeloze tech gaat nog veel lager. Te veel van die hippe startups maken geen winst. Dus er is ook geen bodem!
  Buy the dip is alleen verstandig bij solide bedrijven of een solide ETF. Niet bij waardeloze prut aandelen als tattooed chef of nio en al die andere prut. Succes!

 16. Het plan is altijd heel simpel. Gewoon blijven zitten. Komt allemaal goed. Geld op je spaarrekening wordt ook elk jaar 7 procent minder waard. Dus crypto en aandelen zijn een betere investering over tijd. Mijn inzicht is Tesla het beste aandeel. 10x a 20x upside over 10 jaar dus all-in. 🙂

 17. Ik wil beginnen met beleggen op lange termijn. Voorkeur is dus een etf die ik volgende week wil kopen (of toch nog iets wachten?) Zoveel vragen: Eerste etf? Waterstof? Goud? Minst risicovolle etf?…! Ik ben benieuwd naar je nieuwe video's. Bedankt voor de goeie uitleg.

 18. Goede video. Maar wat ik wel veel tegenkom is de boodschap "raak niet in paniek, kijk naar de lange termijn" en dan kijken we naar de SP500. Het is goed om niet in paniek te raken en je aan een plan te houden, maar er zijn ook indices waar niet zo'n mooie stijgende lijn in zit. Als je in 1990 in de nikkei had geinvesteerd heb je na 20 of zelfs 30 jaar nog verlies

 19. Bedankt weer voor deze video. Vraag: in deze dip suggereren veel partijen om te gaan investeren in waarde-aandelen en daarop gebaseerde ETFs. (Itt groei-aandelen). Wat vind jij daarvan? Kun je een keer een video doen over het waarde-deel van het beleggingslandschap?

Comments are closed.